Gewoon, gewoon leefstijl coach regio Amersfoort

Leefstijl coach in Amersfoort gaat onder andere over: Gewoon lekker Eten… wat is dat eigenlijk?
Eten is een belangrijk onderdeel van ons functioneren. We halen onze energie uit wat we eten. Onze cellen halen hun bouwstoffen uit ons eten. Je bent letterlijk wat je eet.

Kortom eten is een basis behoefte. Daarnaast neemt het in veel families ook een belangrijke sociale taak in. Een koekje bij de koffie, gezellig samen dineren of een simpele avond maaltijd waarbij iedereen aanwezig is. Gewoon Eten heeft dus vele aspecten.

Wat ik als coach in regio Amersfoort belangrijk vind? Je eten moet gewoon lekker zijn, het eten moet je voeden en daarbij een prettige sfeer.

Met eten moet je voeden bedoel ik dat wat je eet je ook energie geeft. Het liefst op de lange termijn. Je eet je ontbijt en kan er dan tegen tot een uur of 12. Dat is effectief. Een eventueel tussendoortje kan lekker en voedzaam zijn, zonder alle onnodige snelle suikers. Door puur te eten met veel groentes krijgt je lichaam een rijke bron van voedingsstoffen binnen die zorgen voor energie!
Als je er zo naar kijkt is het noodzakelijk om te zorgen dat je eten van goede kwaliteit is. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Als coach in regio Amersfoort ben ik van mening dat de beste manier om gezond en volwaardig te eten het makkelijkst te bereiken is door zoveel mogelijk zelf klaar te maken. Hierdoor weet je precies wat er in je eten zit en wat dit met je lichaam doet. Je zorgt dat je producten gebruikt die je energie geven!

Wanneer je kiest voor puur, onbewerkt eten kan je merken dat je eten gewoon gelijk veel rijker is aan voedingsstoffen. Eigenlijk heel makkelijk dus. Gooi de pakjes en zakjes de deur uit en maak alles weer zelf.
Daarnaast is niet elke vorm van eten geschikt voor ieder persoon. Het uitzoeken wat voor jou werkt kan daardoor best tijd in beslag nemen. De ene persoon doet het goed op koolhydraten terwijl de ander extreem moe is na het eten van een broodje. Kortom er is geen algemene deler. Luisteren naar je lichaam en ervaren wat voor jou werkt zijn dan ook heel belangrijk.

Dat is best een hele klus om daar grip op te krijgen, zo gewoon is dat misschien niet voor jou. Graag kijk ik als coach in regio Amersfoort met je mee, ik kan je een stukje op weg helpen in de overgang naar puur eten, hoe pak je het aan en waar ben je naar opzoek. Hoe zorg je ervoor dat het eten nog steeds lekker is. En hoe zorg je dat je niet in de stress schiet om je eten, want leuk en gezellig is ook belangrijk!

Gewoon, gezond, genieten!

abundance-agriculture-bananas-264537

Mijn specialisaties als coach in regio Amersfoort

Balans in je leven rondom deze thema’s
– gezond en lekker eten
– bewegen zoals het bij jou past
– ontspanning
– rondom de zwangerschap
– leefstijl
– werk, gezin en tijd voor jezelf
– omgaan met chronische pijn

Als coach in regio Amersfoort werk ik samen met jou naar de balans die past in jouw leven. Zodat jij weer kan stralen en genieten van de mooie dingen in het leven.